dimanche 16 octobre 2016

OnePlus 3 vs S7 Edge

Γεια χαρά παίδες. Όπως γράφω και στον τίτλο είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο συσκευές και αρκετά μπερδεμένος θα έλεγα. Ίσως η απάντηση για πολλούς από εσάς είναι εύκολη, ότι δήλαδη το S7 Edge είναι πολύ δυνατότητερη συσκευή "στα σημεία" αλλά φυσικά πιο ακριβή. Άρα διαλέγεις και παίρνεις. ΑΝ όμως υποθέσουμε πως τις βρίσκω στα ίδια χρήματα και τις δύο, τότε ισχύει το ίδιο? Για να σας βάλω λίγο περισσότερο στο κλίμα, έχω κάνει ήδη παραγγελεία το OP3 και μου βγαίνει πάνω από 450 ευρώ μαζί με μεταφορικά + έξτρα φορτιστής σπιτιού + έξτρα φορτιστής αυτοκινήτου. Όμως η αναμονή του 1 μήνα με σκοτώνει είναι η αλήθεια και ανά πάσα στιγμή παίζει να την ακυρώσω (θα παραλάβω 10 Νοεμβρίου υποτίθεται). Από την άλλη πλέον βλέπω ανά διαστήματα να βγαίνουν αγγελίες για σφραγισμένα S7 Edge, έως και 480 ευρώ (σημερινή αγγελία). Τέλος πάντως οι χρηματικές διαφορές δεν είναι πλέον μεγάλες όπως στις αρχές που είχαν κοντά 400 ευρώ διαφορά. Μάλλον φταίει που η μεταπωλητική αξία της Samsung πέφτει για πλάκα.

Αυτά που με χαλάνε περισσότερο στο S7 Edge είναι πρώτον το περίεργο κράτημα στο χέρι λόγω της κυρτής οθόνης, δεύτερον το ότι δεν μπορώ να προστατέψω την οθόνη με tempered glass και όσον αφορά τα "υγρά" προστατευτικά νανοτεχνολογίας οι απόψεις ακόμη διίστανται (με ενδιαφέρουν κυρίως οι γρατσουνιές από κλειδιά κλπ) και τρίτον το touchwiz που όσο και να βελτιώθηκε, παραμένει το γνωστό touchwiz που όλοι αγαπάμε να μισούμε. Στα συν του η φανταστική κάμερα, το ότι είναι αδιάβροχο και ίσως η καλύτερη οθόνη παρότι amoled και οι δύο.

Από την άλλη όσον αφορά το OP3 αυτό που με χαλάει κυρίως πέρα από την τεράστια αναμονή, είναι το after sale service. Όχι πως η Samsung φημίζεται γι'αυτό αλλά όπως και να'χει υπάρχει μια εταιρία εδώ στην Ελλάδα που μπορείς να μιλήσεις στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ και να βγάλεις μια άκρη. Είναι δηλαδή ψυχολογικό το ζήτημα. Φυσικά και το OP3 έχει διάφορα συν για μένα τουλάχιστον, όπως το δαχτυλικό αποτύμωμα που λειτουργεί ακόμη και με απενεργοποιημένη την οθόνη και είναι ίσως το πιο γρήγορο εκεί έξω, το διπλό χτύπημα για να ενεργοποιηθεί η οθόνη (ξέρω ότι για πολλούς είναι αηδίες αυτά, εμένα όμως με ενδιαφέρουν), το καλύτερο κράτημα στο χέρι λόγω σχεδιασμού, την προστασία της οθόνης με tempered glass παρότι κι αυτή έχει μια σχετική κυρτότητα, το Alert Slider και το Night Mode τύπου iPhone, τα 6GB ram και φυσικά το σχεδόν stock android μέσω του oxygen os.

Εννοείται πως υποκειμενικά υπάρχουν άλλα τόσα συν και πλην για το κάθε ένα, όμως έγραψα λίγα που ενδιαφέρουν εμένα τουλάχιστον. Τέλος πάντων, ξέρω πως ίσως σας κούρασα, ήθελα όμως να σας βάλω όσο μπορώ περισσότερο μέσα στο προβληματικό μυαλό μου. Κάθε πρόταση και βοήθεια δεκτή! :)


OnePlus 3 vs S7 Edge

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire